بیماری زونا و روش درمان آن

بیماری زونا چیست؟

زونا یکی از انواع بیماری‌های عفونی به حساب می‌آید که منشاء ابتلا به آن، ویروسی به نام واریسلا زوستر می‌باشد. این ویروس عامل ایجاد کننده بیماری آبله‌مرغان نیز به حساب می‌آید و همانند آن، بسیار مسری است. بیماری زونا باعث ایجاد یک سری جوش‌های دردناک به همراه سوزش و خارش بر روی پوست می‌شود. خوشبختانه بیماری زونا، زندگی فرد را به مخاطره نمی‌اندازد ولی در عین حال به عنوان یک بیماری بسیار زجر‌آور و دردناک شناخته می‌شود. از دیگر نام‌هایی که به بیماری زونا اطلاق می‌شود، می‌توان به تبخال زوستر نیز اشاره نمود. عارضه‌های به وجود آمده در اثر بیماری زونا، معمولا به شکل خطوطی از تاول در یک ناحیه از پوست خود را به نمایش گذاشته و بیشتر در نواحی صورت، گردن و نیم تنه مشاهده می‌شوند. عوارض بیماری زونا معمولا چیزی در حدود دو تا سه هفته در بدن وجود داشته و بعد از آن به آرامی از بین می‌روند. در مواقع بسیار نادری پیش می‌آید که فردی که یک بار به بیماری زونا مبتلا شده، برای بار دوم نیز به این بیماری دچار شود. بیماری زونا یک بیماری بسیار شایع است و طبق تحقیقات علمی و پزشکی انجام شده، از هر سه نفر یک نفر به این بیماری مبتلا خواهد شد.

 

علل ابتلا به بیماری زونا

همان طور که ذکر شد، علت اصلی ابتلا به بیماری زونا، ویروسی به نام واریسلا زوستر که همان عامل ایجاد کننده بیماری آبله‌مرغان نیز هست، می‌باشد. این ویروس بعد از اینکه بیماری آبله مرغان در بدن یک فرد به اتمام رسید، برای سال‌های به صورت نهفته در سیستم عصبی بدن فرد باقی مانده و در اثر عواملی که تاکنون ناشناخته باقی مانده است، ممکن است دوباره تحت عنوان بیماری زونا در بدن فرد فعال گردد. احتمال ابتلا به بیماری زونا در افرادی که به هر علتی دچار نقص در عملکرد سیستم ایمنی می‌شوند به مراتب بالاتر می‌باشد؛ از جمله این افراد عبارتند از:

  • افراد بالای 60 سال
  • افراد مبتلا به بیماری ایدز
  • افرادی که به علت درمان بیماری سرطان، تحت شیمی درمانی و یا پرتو درمانی قرار می‌گیرند
  • افرادی که از داروهای تضعیف کننده سیستم ایمنی استفاده می‌کنند

خبر خوب اینکه در کنار روش‌های مرسوم برای درمان انواع بیماری‌ها، طب سنتی نیز از دیرباز جهت درمان بیماری‌های مختلف، استفاده از خواص گیاهان دارویی از جمله قارچ گانودرما را پیشنهاد داده است. با توجه به تحقیقات انجام شده بر روی ویژگی‌های قارچ گانودرما، این موهبت طبیعی با خواص شگفت انگیزی که در زمینه تنظیم سیستم‌های حیاتی بدن دارد، می‌تواند راه حل مناسب و موثری برای کمک به بهبود بسیاری از اختلالات سیستم ایمنی بدن نیز باشد.

هم اکنون سایت بیزچیزbizchiz محصولاتی غنی شده با عصاره قارچ گانودرما را در دسترس قرار داده است. با مراجعه به سایت بیزچیزbizchiz ضمن آشنایی با فرآورده‌های مختلفی که با عصاره قارچ گانودرما غنی‌سازی شده‌اند، در صورت تمایل با دریافت مشاوره رایگان کارشناسان ما، نسبت به تهیه و خریداری این محصولات ارزشمند اقدام کنید:

www.bizchiz.com

 

علائم ابتلا به بیماری زونا

اولین و مهمترین علائم و نشانه‌های مربوط به بیماری زونا، ظاهر شدن لکه‌های ریز بر روی پوست است که به مرور تبدیل به عارضه‌هایی تاول مانند و همراه با احساس درد، سوزش و خارش به نسبت شدید، در نواحی درگیر پوست می‌باشد. از مهمترین علائم ابتلا به بیماری زونا عبارتند از:

  • احساس درد که کعمولا در یک سمت بدن بروز پیدا می‌کند
  • خارش شدید و قرمز شدن و تحریک پوست به خصوص در ناحیه پوست صورت، گردن، گوش‌ها، نیم تنه و ستون فقرات
  • به وجود آمدن تاول‌های پر آب که به راحتی می‌ترکند
  • سردرد
  • خستگی بسیار زیاد
  • تب و لرز
  • ایجاد ضعف بسیار شدید در ماهیچه‌ها

در موارد حادتر امکان دارد فرد مبتلا دچار درد در ناحیه چشم و گوش، احساس سرگیجه و حتی از دست دادن حس چشایی نیز بشود.

 

 عوارض عدم درمان بیماری زونا

افراد مسنی که به بیماری زونا مبتلا می‌شوند، در صورت عدم درمان امکان دارد به بیماری‌های ذات‌الریه، سینه پهلو و حتی التهاب مغزی نیز دچار شوند. ابتلا به این بیماری در بانوان باردار ممکن است منجر به نارسایی نوزاد شود. از آنجائیکه همواره پیشگیری به مراتب ساده‌تر و کم‌ هزینه‌تر از درمان است، یکی از مهمترین راه‌های جلوگیری از ابتلا به بیماری زونا، انجام واکسیناسیون به خصوص قبل از دوران بارداری می‌باشد.

 

روش‌های درمانی برای درمان بیماری زونا

بیماری زونا توسط پزشک متخصص و با مشاهده لکه‌های قرمز پوستی به سادگی قابل تشخیص است و به ندرت نیاز به نمونه‌برداری از ضایعه پوستی پیش می‌آید. برای درمان بیماری زونا روش قطعی و صددرصدی در علم پزشکی وجود ندارد ولی با استفاده از داروها و پمادهایی مانند کالامین‌دی می‌توان علائم مربوط به بیماری را تا حدود زیادی از بین برده و همچنین مدت زمان این بیماری را نیز کوتاه نمائیم، تا در نهایت عفونت به وجود آمده در مدت زمانی کمتر از بین برود و فرد بیمار درد کمتری را تحمل نماید. از جمله داروهای مورد استفاده برای درمان بیماری زونا می‌توان به کپسایسین، آنتی‌هیستامین‌ها، داروهای ضد انعقاد، داروهای مسکن و ضد درد داروهای ضد التهاب مانند ایبوپروفن و غیره اشاره نمود.

امروزه در کنار تمام پیشرفت‌های صورت گرفته توسط علم پزشکی، در درمان بیماری‌های مربوط به سیستم ایمنی، یا بیماری‌های با منشاء ویروسی و میکروبی و یا بیماری‌های مربوط به سیستم اعصاب و روان، طب سنتی نیز دستاورد‌های مهمی را در کمک به درمان بسیاری از بیماری‌ها داشته است و روش‌هایی طبیعی و با منشاء گیاهی موثر و مفیدی را، کشف کرده است. یکی از این روش‌ها استفاده از خواص و ویژگی‌های دارویی گیاهان از جمله قارچ گانودرما می‌باشد. قارچ گانودرما دارای مولفه‌های با خواص آنتی‌اکسیدانی و ضد ویروسی است که ابتدا با پاکسازی، برون ریزی و سم زدایی از کبد و کلیه، شروع می‌کند، به مرور باعث تنظیم و بهبود عملکرد در سیستم‌های ایمنی، عصبی، گوارشی و خون رسانی و رفع بیماری‌های عفونی خواهد شد.

خبر خوب اینکه در ایران فناوری‌های لازم جهت استفاده صحیح از قارچ گانودرما، در زمینه‌های:

  • کشت گونه دارویی
  • جداسازی از پوسته چوبی شکل سمی
  • عصاره‌گیری مفید
  • دوزبندی مناسب
  • فرآوری و ترکیب با خواص دیگر مواد غذایی ارزشمند
  • بسته بندی در شرایط خلاء جهت حفظ ویژگی‌ها

موجودند و با بالاترین کیفیت توسط شرکت‌های دانش بنیان تولید می‌شوند. شما می‌توانید جهت دریافت مشاوره رایگان و همچنین آشنایی بیشتر با فرآورده‌های غنی شده با عصاره قارچ گانودرما، به سایت بیزچیزbizchiz مراجعه کنید. سایت بیزچیزbizchiz این محصولات را به راحتی در دسترس افرادی قرار داده است که می‌خواهند زندگی سالم‌تری داشته باشند و یا به دنبال راهی ارگانیک، موثر و سریع برای کمک به درمان بیماری و حفظ سلامتی خود می‌باشند. تمامی محصولات ارائه شده در سایت بیزچیزbizchiz دارای تائیدیه سلامت از وزارت بهداشت و مجوزهای سازمان غذا و داروی ایران می‌باشند:

www.bizchiz.com